Saturday, December 7, 2013

Perdorimi i portokallit dhe vetite sheruese te tij



Portokalli, permban shume vitamine C dhe shume vitamina dhe minerale te tjera te rendesishme! Por portokallet jane te vlefshme per nje arsye tjeter: ata permbajne hesperidin, nje substance qe ndihmon grate ne parandalimin e kancerit te gjirit.
 
Portokalli duhet te hahet me lekure sidomos ato biologjike ...e jo ato qe jane trajtuar me kimikate sepse vetem te lekura gjenden ato substanca qe permbajne substanca phytochemicals te rendesishme, te tilla si flavanones, minerale, vitamina dhe nje mori te elementeve natyrore, te cilat sherbejne per te parandaluar shume semundje. Pjesa e bardhe nen levore nuk duhet hedhur poshte ,ajo quhet albedo dhe duhet ngrene edhe ajo.
 
Kjo pjese eshte me te vertete e cmuar, per zemer, melci, per te mbajtur arterien tone te paster. Diabetiket duhet te hane portokall (sasia 100g) Portokalli eshte pak laksativ dhe pastrues. Bebet te cilet jane ushqyer me shishe mund te pije tre luge ne dite leng portokalli. Per grate qe kane kembe te renda, per te parandaluar celuliti dhe artritin, portokalli eshte nje aleat i vlefshem.
 
Portokalli gjithashtu ul kolesterolin e keq dhe ruan lart ate te mirin duke tentuar te zmbrapsi presionin e gjakut tone. Portokalli ne fund eshte i dobishme per njerezit qe kane probleme me deje dhe kapilare te brishte ne krah dhe kembe...

Filled Under:

0 comments:

Post a Comment